Utbildning och bakgrund

Efter gymnasietiden på teknisk linje började jag studera till Elektroingenjör och arbetade ett par år efter examen med programmering. Arbetade därefter som IT-/nätverkstekniker på en kommun. Började läsa Företagsekonomi nätbaserat mot Örebro universitet och senare även Nationalekonomi och Handelsrättslig översiktskurs på Karlstads Universitet.

Runt 2002 började jag arbeta som gymnasielärare (olika dataämnen) och läste Pedagogik i yrkeslivet samt Pedagogiskt arbete på Högskolan Dalarna, vilket ledde till yrkeslärarexamen där jag är behörig i datortekniska ämnen (samt teknikämnet i grundskolan). 2009 startade jag upp en enskild firma och erbjöd kurser och marknadsföringstjänster vid sidan av mitt heltidsarbete.

2010 började jag som IKT-pedagog/tekniker på Högskolan Dalarna och har arbetat mycket med att skapa goda förutsättningar för lärare studenter och göra nätbaserad undervisning möjlig, med allt vad det kan innebära.

Har sedan början av 2017 arbetat med nätbaserad studiehandledning på modersmål för gymnasieelever runtom i Dalarna, och senare även som samordnare för GysamNet (nätbaserad språkundervisning i moderna språk).

Våren 2017 bildade jag mitt aktiebolag då verksamheten vuxit och jag håller just nu regelbundet kurser i IKT-pedagogik för studiehandledare med annat modersmål (nätbaserat). Utmaningen är med språkliga variationer och olika datorvana, men även sättet att studera. Stöttar även kursdeltagare i Yrkessvenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.